En detox kur varer som regel mellem en og seks uger, og indebærer i de fleste tilfælde, at man helt undlader at spise tilberedt mad. Tanken er nemlig, at tilberedt mad indeholder giftstoffer, man gerne vil af med.

Detox kur

Der findes et hav af forskellige detox kure, som man enten kan købe sig til på kurklinikker eller som man selv kan sammensætte, så man kan gennemføre dem hjemme. Men hvad er egentlig fakta i forhold til en detox kur, og hvad er myter? Det er faktisk svært at svare på. Man finder både diætister og ernæringseksperter, som siger, at en detox kur er en rigtig god idé, og at man skal gennemgå en kur mindst to gange om året,
for at rense ud i alle de affaldsstoffer, som kroppen optager i fra masseproducerede fødevarer, sprøjtemidler, plastindpakninger og meget mere. På den anden side finder man lige så mange eksperter, som siger, at en detox kur ikke hjælper, og at kroppen renser sig selv. De fleste er dog enige om, at der ikke kan ske noget ved at gennemgå en detox kur.
Produkt
Info
Stjerner
Leverandør
Pris
Abonnement
Nyhed

Idealvægten.dk

Gør det nemt spise sundt, blot ved at tilsætte et kosttilskud ved måltider, ifølge leverandøren.
Idealvægten
0 kr
Ja
Ja

Slankebøger:

De bedste slanke-bøger på markedet. Billigt.
Saxo
Rabat
Nej
Nej

Nupo:

Det kendte danske slankepulver. Startpakke for kun 1 kr.
Nupo
1 kr
Ja
Ja
Derfor kan man jo afprøve konceptet og se, om det er noget man selv synes, at man får det bedre af. Hvis det er tilfældet, er der ikke noget til hinder for, at man gennemfører en detox kur en anden gang. En detox kur varer som regel mellem en og seks uger, og indebærer i de fleste tilfælde, at man helt undlader at spise tilberedt mad. Tanken er nemlig, at tilberedt mad indeholder giftstoffer – og det er jo præcis dem, man vil af med. Derfor skal man spise økologisk frugt, økologiske grøntsager, friskpressede juicer, sunde olier, proteiner og nødder. Du skal begrænse kalorieindtaget og undgå madvarer der er hårde for fordøjelsen som kaffe, alkohol, sukker, hvede og fed mad.
Undgå mad med konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, der ophober sig i kroppen. Derudover skal man drikke masser, masser og masser af vand. Det er nemlig vandet, som er grundstenen i en detox kur, fordi vandet skyller gennem kroppen og renser alle affaldsstofferne ud. Der er imidlertid vigtigt, at man altid er opmærksom på, at kroppen skal tilføres de nødvendige mængder af vitaminer, mineraler og andre livsvigtige ting. Derfor bør man altid konsultere sin læge eller en diætist, inden man påbegynder en detox kur.