Idéen bag low carb kurene er, at kroppen altid vil forsøge at forbrænde kulhydrater før den forbrænder fedt. Det betyder, at et stort indtag af kulhydrater medfører, at man stort set aldrig når at forbrænde fedtet.

Low carb kur

Low carb slankekure er en type slankekure, hvor man begrænser indtaget af kulhydrater. Det sker ved at man i en low carb diæt erstatter fødevarer med mange kulhydrater med fødevarer, som i stedet er rige på proteiner. Typisk reducerer en low carb slankekur det daglige indtage af kulhydrater til mellem 20 og 30 procent af kosten. Det er en væsentlig reducering, når man tænker på, at en gennemsnitsdanskers kost som regel består af op mod 60 procent kulhydrater.
I stedet erstatter low carb kuren kulhydraterne med protein, således, at en kur kan bestå af 20 procent kulhydrater, 20 procent fedt og 60 procent protein. Kulhydrater findes især i fødevarer som for eksempel brød, pasta, kartofler, bønner og lignende. Disse fødevarer er derfor stort set skåret væk i en low carb slankekur. I stedet anbefaler fortalerne for low carb diæten, at man spiser masser af kød, fedt, smør, mælk og lignende proteinholdige fødevarer.
Produkt
Info
Stjerner
Leverandør
Pris
Abonnement
Nyhed

Idealvægten.dk

Gør det nemt spise sundt, blot ved at tilsætte et kosttilskud ved måltider, ifølge leverandøren.
Idealvægten
0 kr
Ja
Ja

Slankebøger:

De bedste slanke-bøger på markedet. Billigt.
Saxo
Rabat
Nej
Nej

Nupo:

Det kendte danske slankepulver. Startpakke for kun 1 kr.
Nupo
1 kr
Ja
Ja
Idéen bag low carb kurene er, at kroppen altid vil forsøge at forbrænde kulhydrater før den forbrænder fedt. Det betyder, at et stort indtag af kulhydrater medfører, at man stort set aldrig når at forbrænde fedt, før der kommer en ny portion kulhydrater ned i maven, som skal forbrændes. Hvis man til gengæld spiser meget protein, siger fortalerne for low carb kurene, at man opnår det, der kaldes ketosis, som vil sige, at kroppen af sig selv begynder forbrænde mere energi af, end den normalt ville gøre.
Der findes en række low carb kure på markedet, som alle sammen bygger på princippet om et lavt indtag af kulhydrater og et stort indtag af proteiner. Det er eksempelvis Atkins kuren og Zone kuren. Kritikere af low carb kurene hævder, at de kan være skadelige, og især diabetikere frarådes at gennemføre sådanne kure. Derfor bør man altid konsultere en læge, før man begynder på en sådan kur.