Før du begynder på en udrensningskur, skal du dog være sikker på, at du er sund og rask, og du skal sikre dig, at du indtager nok vitaminer, mineraler og andre livsnødvendige emner.

Udrensningskur

Hvis man har levet usundt i mange dage - med masser af fester, alkohol, usund mad og for lidt søvn, kan det være en rigtig god idé at tage en udrensningskur. Men det kan også være, at man blot føler sig uoplagt og energiforladt, og i det hele taget har fornemmelsen af, at man har ophobet for mange affaldsstoffer i kroppen. I begge tilfælde er der her nogle gode råd til, hvordan du kan sammensætte en udrensningskur, som alle kan følge. Ideen bag en udrensningskur er,
at kroppen er angrebet dagligt af giftige materialer, hvad enten det er fra forurening, den mad vi spiser eller plastprodukter, som vi bruger i vores hjem hver dag. Fortalere for regelmæssig rengøring siger, det er vigtigt at give kroppen tid til at hvile, helbrede, og bringe de giftstoffer ud af kroppen for at sikre optimal sundhed. Kritikerne mener, at kroppen af sig selv udskiller disse stoffer, men de erkender dog som regel, at en udrensningskur hjælper processen på vej.
Produkt
Info
Stjerner
Leverandør
Pris
Abonnement
Nyhed

Idealvægten.dk

Gør det nemt spise sundt, blot ved at tilsætte et kosttilskud ved måltider, ifølge leverandøren.
Idealvægten
0 kr
Ja
Ja

Slankebøger:

De bedste slanke-bøger på markedet. Billigt.
Saxo
Rabat
Nej
Nej

Nupo:

Det kendte danske slankepulver. Startpakke for kun 1 kr.
Nupo
1 kr
Ja
Ja
En typisk udrensningskur varer i syv dage, hvor man holder en stram diæt. Den kan eksempelvis sammensættes i henhold til disse retningslinier:

1: Spis ikke kød, fisk og mejeriprodukter. Fravælg også andre kødarter samt bønner.
2: Spis ikke nogen forarbejdede fødevarer eller simple kulhydrater.
3: Holde dig så meget som muligt til de rå, økologiske frugter og grøntsager, som den vigtigste del af din mad. Hvis du vil have saft, er det vigtigt at det er friskpresset og ikke fra en flaske.
4: Hvis du føler at du er nødt til at spise noget kogt, kan du prøve brune ris. Brune ris er sunde, fiber-fyldt mad, som vil hjælpe dig med at føle mæthed længere.
5: En udrensningskur handler ikke om sult. Spis når du er sulten, men hold dig til uforarbejdede fødevarer, så meget som du kan.
6: Når du afslutter kuren, skal du ikke gå tilbage med det samme og spise som du gjorde før.
Start ved gradvist at tilføje mere tilberedt mad. Efter en uge eller deromkring med en udrensningskur skal kroppen igen tilpasse den nye kost, og efter kort tid er du igen i stand til at begynde at spise mere kød og forarbejdede fødevarer. Måske vil du opdage, at du ikke har smag for dem længere, efter din uge med sunde spisevaner. Før du begynder på en udrensningskur, skal du dog være sikker på, at du er sund og rask, og du skal sikre dig, at du indtager nok vitaminer, mineraler og andre livsnødvendige emner. Konsulter derfor altid en læge eller en diætist, inden du påbegynder en udrensningskur.